Како укључити или искључити услуге локације на иПхоне уређају

Услуге локације на иПхоне-у омогућавају вашим апликацијама да раде све врсте ствари, као што су давање упутстава из ваше тренутне локације до одредишта или праћење трасе за трчање помоћу ГПС-а. Такође можете да изаберете одређене апликације које имају приступ информацијама о локацији тако да не трошите батерију или да дајете више приватности него што је потребно. Док су услуге лоцирања на иПхоне-у прилично фундаменталне за многе доступне функције, можете да изаберете да потпуно искључите услуге лоцирања. Без обзира да ли одлучите да укључите или искључите услуге локације, зависи од вас и од начина на који користите иПхоне - прећи ћемо на оба. Ево како да укључите или искључите услуге локације на иПхоне уређају.

Преглед садржаја

Искључивање / укључивање услуга локације

Како укључити / искључити услуге локације на основу апликације по апликацији

Како да поделите своју локацију са породицом

Како да искључите Дељење моје локације

Искључивање / укључивање услуга локације

Укључивање или искључивање услуга лоцирања иПхоне уређаја је лако у оквиру поставки приватности. Када искључите услуге локације, ниједна од ваших апликација неће моћи да прати вашу локацију. Да бисте укључили или искључили услуге локације:

  • Отворите апликацију Поставке.

  • Тап приватности.

  • Изаберите Услуге локације.

  • Искључите услуге пребацивања локације да бисте потпуно искључили услуге локације или

  • Укључите услуге локације, ако је претходно био искључен и желите да га омогућите.

Ако желите да већина ваших апликација не користи услуге локације, али схватате да неке апликације, као што су Мапе, требају услуге локације за рад, провјерите јесу ли услуге локације укључене и пређите на сљедећи савјет. У наставку ћемо обрадити како укључити или искључити услуге локације на основу апликације по апликацији.

Како укључити / искључити услуге локације на основу апликације по апликацији

Лично, мислим да је ово најбољи начин за управљање локацијским услугама на иПхонеу. Ово ће вам омогућити да погледате сваку апликацију на вашем иПхоне уређају која жели да користи вашу локацију, а затим можете да изаберете да ли та апликација може да користи вашу локацију увек, никада или док користи. Дајући појединачној локацији приступ свакој апликацији, моћи ћете да користите услуге локације за апликацију Мапе док искључите услуге локације за, рецимо, Фацебоок. Да бисте укључили или искључили услуге локације на основу апликације по апликацији:

  • Отворите апликацију Поставке.

  • Тап приватности.

  • Изаберите Услуге локације.

  • Видећете листу свих ваших апликација које желе да користе вашу локацију. Неке апликације ће захтевати више коришћења локације од других. На пример, апликација Време жели да користи вашу локацију Увек или Никада, али апликација Поруке захтева приступ локацији Никада или Док користи апликацију.

  • Прођите кроз листу апликација и одлучите да ли свако од њих треба да користи вашу локацију. Затим тапните на апликацију и изаберите Никада, Увек или Док користите апликацију.

  • Урадите ово за сваку апликацију на листи и прилагођавате услуге локације на иПхоне уређају.

Како да поделите своју локацију са породицом

Ако користите иЦлоуд Фамили Схаринг на иПхоне уређају, можете лако делити своју локацију са члановима породице. Ово је посебно погодно за породице са децом јер гарантује да ће моћи да вас пронађу и обрнуто. Да бисте делили своју локацију са породицом:

  • Отворите апликацију Поставке.

  • Тап приватности.

  • Изаберите Услуге локације.

  • Додирните Дели моју локацију.

  • У оквиру „Породица“ видећете листу других корисника иПхоне-а у кругу „Породично дељење“.

  • Додирните њихово име или адресу е-поште, а затим додирните Дели моју локацију.

  • Када је ово омогућено, они могу да провере апликацију Пронађи моје пријатеље да би увек видели где се налазите на основу локације вашег уређаја.

Да бисте престали да делите локацију са њима, додирните поново ову страницу и додирните ставку Прекини дељење моје локације. Ако више не желите да делите своју локацију са било ким, следећи савет ће се бавити тиме како да искључите опцију Дели моју локацију.

Како да искључите Дељење моје локације

Своју локацију можете делити са свима који имају Аппле ИД са вашег иПхоне-а. То се обично ради у апликацији Пронађи моје пријатеље. Међутим, ако желите да будете сигурни да никада не делите своју локацију, можете да искључите опцију Дели моју локацију. Да уради ово:

  • Отворите апликацију Поставке.

  • Тап приватности.

  • Изаберите Услуге локације.

  • Изаберите опцију Дели моју локацију.

  • Тоггле офф Дељење моје локације.